ASLS, Asociatia Studentilor de la Limbi Straine a luat fiinta in mai, 1999. Prin proiectele intreprinse, ASLS Romania a avut un rol formator decisiv, membrii inusindu-si reale abilitati de comunicare si organizare. ASLS a reprezentat astfel o rampa de lansare atat pentru membrii voluntari cat si pentru tinerii carora li s-au adresat proiectele si evenimentele organizate.
ASLS a reusit sa contribuie la dezvoltarea societatii civile prin componentele de educatie alternativa, indrumare in cariera, business si antreprenoriat pe care le-a promovat in randul tinerilor, realizand sau colaborand la proiecte locale (Admiterea Online, Career Days, Eco ASLS, Targul Educatiei), nationale( ONG Fest, JOBfest, Targul de Cariere Bucuresti) si internationale (World Blogging Forum, European Week, QS World Grad School Tour, QS World MBA Tour).
Web: www.asls.ro
E-mail: ,
Asociatia Studentilor Economisti din Romania a luat nastere la 24 martie 1998, ca incununare a eforturilor unui grup de tineri de la Facultatea de Relatii Internationale care au dorit sa dea posibilitatea studentilor sa isi exprime punctul de vedere, pentru a duce la indeplinire propunerile lor. "Unii se asteptau ca schimbarea sa vina de la ceilalti, altii nu asteptau nimic. Noi am facut primul pas... o organizatie a noastra, a studentilor!"(1998)
ASER este o organizatie non-guvernamentala care a luat nastere cu misiunea de a sustine studentul in demersul sau legitim de a deveni subiect si nu obiect al societatii
Pe un fluturas inmanat studentilor din ASE in acea primavara scria: "Noi suntem studenti la fel ca si voi. Mergem la cursuri si ne place sa ne distram. Avem idei multe si vrem sa facem ceva care sa conteze. De aceea noi participam la proiectele asociatiei. Esti multumit atunci cand propunerile tale sunt apreciate, iar ceea ce faci are succes. Noi stim ca putem realiza lucrurile in care credem cu adevarat. Noul ASER pentru ASE!". Sunt motivele care au stat la baza luptei membrilor ASER si care s-au transmis de-a lungul timpului.
ASER continua cu entuziasm traditia de peste 11 ani, imbinand mostenirea lasata de fondatorii asociatiei cu ideile inovatoare ale membrilor noi. In prezent, ariile de interes ale ASER s-au diversificat,misiunea noastra fiind sa facilitam accesul studentilor la medii de invatare si la oportunitati de crestere a competentelor profesionale pentru a aduce un plus de valoare mediului economic din Romania
VIZIUNE: Lumea noastra exceleaza prin pasiunea si implicarea tinerilor de succes!
VALORI: Dedicare; Autodepasire; Spirit de echipa; Entuziasm; Responsabilitate
Timp de 12 ani am derulat peste 110 de proiecte, un numar care spune totul despre experienta si know-how-ul acumulat. Prin aceste proiecte ne-am concentrat eforturile asupra nevoilor studentului economist, pentru a fi intr-adevar de ajutor.
ASER este o asociatie cu o activitate completa. Prin proiectele noastre reusim sa acoperim toate ariile de dezvoltare ale studentilor: organizam activitati sportive pentru a promova un stil de viata sanatos, proiecte umanitare pentru responsabilizare, conferinte cu teme diverse, de la afaceri pana la cultura si politica, workshop-uri si business game-uri pentru ca practica este esentiala si nu in ultimul rand le oferim studentilor sansa de a intra in contact direct cu companiile care le ofera job-uri si internship-uri. In plus suntem singura asociatie care are in palmares doua publicatii cu tiraj foarte mare: revista Asertiunea si Ghidul Studentului Economist.
Web: www.aser.ro
ASCIG a aparut in aprilie 2002 ca o necesitate in construirea unei punti de comunicare intre studenti si ASE, a facilitarii accesului la informatii utile privind obtinerea unor stagii de practica, locuri de munca, burse si alte tipuri de oportunitati.
Din proiectele ASCIG reamintim:
Practical Accounting Days (PAD) - Este proiectul prin care studentii intra in contact direct cu firmele de audit de top, prin traininguri tinute de acestea direct in sediile lor.
Web: www.pad.ascig.ro
E-mail:
OPEN - Aceasta "familie" de proiecte este formata din:
1.Open Your Eyes - In cadrul Open your eyes studenti vor avea ocazia sa cunoasca mediul studentesc, dar si cel business, asa cum il vad alti fosti studenti, voluntari, figuri importante din media romaneasca sau studenti care acum practica varful acestei meserii - auditul contabil.
2. Open Your Mind (Cupa ASCIG la Go)Open your mind are caracterul unui turneu de Go organizat in incinta ASE. Pentru toti cei interesati au loc antrenamente conduse de instructorii Clubului de Go "Saijo" timp de doua saptamani.
Web: www.go.ascig.ro
E-mail:
3. Open Your Soul (Proiect socio-cultural)
Oratorica - Proiectul isi propune dezvoltarea abilitatilor studentilor de a sustine in public un discurs, o idee, o prezentare si a imbunatatirii comunicarii. Acest deziderat se obtine printr-un pachet de traininguri sustinute de profesionisti pentru studentii inscrisi in program.
Web: www.oratorica.ascig.ro
E-mail:
Asul din maneca ta - Proiectul isi propune prezentarea, pentru liceenii din clasa a XII-a, a facultatilor din cadrul ASE, specificul fiecarei facultati, oportunitati de angajare dupa terminarea studiilor, modele de examene pentru fiecare facultate, voluntariatul si asociatiile studentesti din cadrul ASE-ului.
In mediul ONG-urilor studentesti, ASCIG este membra a unor structuri locale si nationale precum:
1. Consiliul Organizatiilor Studentesti din ASE (COS)
2. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).
ASJC - Youthpress Romania este un ONG profesional ce consolideaza o comunitate de tineri jurnalisti si comunicatori, care contribuie la evolutia unui mediu profesional echilibrat. Oferim oportunitati de dezvoltare si networking prin desfasurarea propriilor proiecte si participarea la proiecte nationale si internationale organizate de catre partenerii nostri.
ASJC - Youthpress Romania dezvolta contacte la nivel international cu scopul de a ajuta sistemul mediatic romanesc sa se alinieze la standardele celui european. Astfel, punem la dispozitia membrilor nostri o retea de jurnalisti din intreaga Europa si oferim tinerilor romani pasionati de media si comunicare acces la diverse programe si proiecte dedicate celor interesati de aceste domenii.
Principalele activitati includ organizarea de evenimente media, traininguri, conferinte si workshop-uri menite sa introduca tinerii jurnalisti si comunicatori in peisajul media profesional national si european.
Conform statutului sau, organizatia este formata din tineri de pana la 30 de ani. Ea a inceput sa functioneze in 2005, dar si-a obtinut statutul legal in 2008.
ASJC - Youthpress Romania este din iunie 2008 membru cu drepturi depline a European Youth Press (EYP), o organizatie umbrela pentru 18 organizatii de tineret de media de la nivel european.
Mai multe detalii pe: www.asjc.wordpress.com
E-mail:
Fondata in aprilie 2009, Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica reprezinta studentii Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si si-a propus crearea unui spatiu propice in care studentii se pot dezvolta in afara cursurilor si prin care pot interactiona eficient si productiv cu alti studenti cu preocupari comune
Inarmati cu dorinta de munca, determinare, seriozitate si eficienta, misiunea AS-MI este de a oferi studentilor o pregatire complementara, sansa de a se dezvolta in alte domenii, cat si de a lua contact cu profesionisti si experti din domeniile studiate in facultate.
Pentru mai multe despre ASMI si activitatile din Facultatea de Matematica si Informatica vizitati:
www.as-mi.ro
studentifmi.wordpress.com
DaAfaceri (DAfi) este o organizatie studenteasca nonguvemamentala, apolitica si nonprofit care a fost infiintata in martie 2003. De atunci, in DaAfaceri au fost peste 150 de membri de care suntem mandri. Fiecare dintre ei si-a facut datoria, iar acum marea majoritate sunt activi in mediul de afaceri din Romania. Ne propunem sa fim aproape de studenti ajutandu-i sa-si transforme talentul in succes. Sloganul nostru: "Linking talent to succes".
Ne ghidam dupa filosofia conform careia talentul nu este rar si special, capacitatea de a gasi un rol care sa puna in valoare talentul este speciala. Pentru a face alegerile cele mai bune trebuie inainte de toate sa cunoastem.
Actionam pe trei directii principale:
1. Umanizarea companiilor. incercam sa descriem cat mai pe intelesul studentilor companiile, misiunea lor, valorile si tipologia cautata pentru a-i ajuta sa gaseasca locul cel mai potrivit pentru ei si a asigura compatibilitatea firmelor cu viitorii angajati.
2. Traducerea job-urilor. Pentru ca nu multi stiu ce se afla in spatele unei denumiri de post ne propunem sa stam de vorba cu cat mai multi oameni talentati din mediul de afaceri care sa ne povesteasca cum au ajuns unde sunt si ce presupune slujba lor din fiecare zi.
3. Paginile aurii ale invatarii. Pentru ca oportunitati apar in fiecare zi vrem sa ajutam studentii sa le gaseasca pe cele de care au nevoie pentru a se dezvolta in functie de domeniul in care vor sa se specializeze. Sustinem educatia nonformala prin organizarea de proiecte proprii sau promovarea altor proiecte interesante.
Web: www.daafaceri.ro
E-mail:
The Electrical Engineering STudents' European assoCiation este o organizatie apolitica, non-guvernamentala si non-profit, care se adreseaza si antreneaza prin activitatile sale studenti din universitati, institute si scoli tehnice cu profil electric, din Europa. Asociatia fost fondata in Olanda in 1986. In prezent, EESTEC activeaza in 49 de universitati din Europa
Principalul scop al EESTEC este promovarea, stabilirea si dezvoltarea contactelor internationale si a schimbului de idei dintre studentii de la facultati cu profil electric.
Activitatea organizatiei se bazeaza pe aptitudinile, entuziasmul, deschiderea catre nou si dorinta de implicare voluntara a membrilor sai, urmarind in acelasi timp dezvoltarea profesionala a acestora si imbunatatirea cunostintelor tehnice. EESTEC Bucuresti isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii "Politehnica" Bucuresti, plasandu-se astfel in mediul cel mai potrivit pentru indeplinirea scopurilor sale exclusiv academice.
MISIUNEA noastra este asigurarea unei educatii complementare in UPB, pentru studenti care doresc sa isi largeasca orizonturile si sa isi puna in practica abilitatile personale. EESTEC se doreste a fi un facilitator de comunicare intre mediul academic, mediul economic si studenti. Oferim studentilor o arie larga de oportunitati pentru a-si construi cariera dorita. Promovam inginerii multi-disciplinari, care detin atat cunostinte tehnice solide dar si alte cunostinte care ii pot face compatibili cu cerintele zilelor noastre. In acest fel ne adresam si companiilor, facilitandu-le contactul cu tineri avand diferite abilitati si pregatiti sa se integreze in domeniul in care isi vor desfasura activitatea ca viitori specialisti.
Profilul unui EESTECar:
- student in cadrul unei facultati cu profil electric din UPB
- entuziast, dinamic, pune energie in tot ceea ce face
- ambitios, mereu in cautarea excelentei
- se automotiveaza si ii motiveaza pe cei din jurul sau
- team player
- mereu in cautare de noi provocari
Web: eestec.ro
Blog: spirit.eestec.ro
E-mail:
Liga Studentilor Electronisti este una dintre cele mai vechi organizatii studentesti din Bucuresti, fiind infiintata in 1990, de catre un grup de studenti ambitiosi care si-au dorit sa se implice mai mult in activitatile extrascolare, din dorinta de a sustine studentul in demersul sau legitim de a deveni subiect si nu obiect al societatii. Cu ajutorul unui numar de aproximativ 800 de membri, LSE s-a dezvoltat intr-o asociatie studenteasca puternica, avand un numar impresionant de proiecte realizate.
Diversitatea si calitatea proiectelor reprezinta rezultatul implicarii intregii comunitati a studentilor, fiecare opinie fiind sustinuta si incurajata de catre organizatia LSE, mergand pe principiul "Mai puternici impreuna!". Cel mai important lucru este sa spui da provocarilor: sa iti pui in aplicare ideile, sa comunici deschis despre orice, sa-ti testezi abilitatile tale organizatorice,responsabilitatile,rabdarea,munca in echipa,creativitatea. Aceste calitati asigura reusita obiectivelor propuse si, implicit, fructificarea rezultatelor pozitive obtinute.
Microclub este un Cerc Stiintific Studentesc, un club al celor care doresc sa imbine teoria cu practica.
Clubul a aparut intr-o perioada in care in Facultatea de Electronica si Telecomunicatii studiul microcontrollerelor era doar o materie optionala... in scopul de a aprofunda acest domeniu. Proiectul a fost initiat de catre de Cristian Cretu si Teodor Sandu, in aprilie 2005. Intre timp in echipa Microclub au venit si Costin Olaru, Cristian Paius, Adrian Slav, Liviu Popescu, Stefan Florea, Sasa, Cristian Gurgu, Silvia Balta, Gina Paraschiv, Traian Voineagu.
Microclub a fost gandit ca un club in care sa poata interactiona toti cei interesati de microcontrollere, indiferent de varsta sau de domeniul de activitate, indiferent de studiile anterioare.
Intre avantajele pe care acest club le ofera sunt urmatoarele:
- totul este facut din pasiune, fara prezente, fara note
- oricine este interesat de microcontrollere este binevenit
- spre deosebire de facultate, unde predominanta este teoria, aici se pune accent pe partea practica
- se lucreaza la proiecte de actulalitate, facandu-se astfel legatura dintre teoria invatata in facultate si partea practica necesara in industrie
- totul se face din pasiune, asta ducand la o prezenta numeroasa la cursuri
Intre proiectele dezvoltate de Microclub se numara:
- Tester de surse de alimentare pentru PC realizat pentru PcMagazine
- Tester mausi realizat pentru PcMagazine
- Sistem de acces pe baza de cartele far contact RFID
Inca unul avantajele oferite de Microclub membrilor este sansa de a prezenta proiectele proprii in fata marilor companii din domeniul automatizarilor. In fiecare toamna, Microclub participa la expozitia IEAS (International Electric and Automation Show), organizata la Palatul Parlamentului.
In decursul istoriei, studentii ce au luat drumul universitatilor din lumea intreaga, au ajuns sa formeze mai mult decat o "categorie sociala", devenind o forta capabila sa rastoarne ordinea vremurilor si sa influenteze miscarile culturale, sociale si politice care au modelat lumea in care traim.
Dupa revolutia din decembrie 1989, studentii Universitatii "Politehnica" din Bucuresti au hotarat sa puna bazele unei miscari studentesti care sa reprezinte si sa apere interesele si drepturile studentilor.
Daca pana in 1990 exista doar o singura asociatie studenteasca, astazi lucrurile sunt total diferite. Numai in Capitala sunt zeci de astfel de organizatii, iar membrii acestora nu mai sunt contransi sa faca voluntariat.
Fiind una dintre cele mai vechi organizatii nu numai din bucuresti, ci si din tara, acumuland in decursul anilor o experienta de peste 18 ani de zile, adica o organizatie care a trecut de pragul majoratului am demarat numeroase proiecte culturale, sociale, profesionale, de educatie si responsabilitate civica. Principalul nostru scop fiind aprarea drepturilor studentilor si promovarea integrarii acestora in societatea romaneasca, sub toate aspectele ei.
Suntem OCSE, o organizatie activa, apolitica, nonprofit si cunoscuta in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, unde ne desfasuram activitatea si in Bucuresti, in general. Sustinem activ miscarea studenteasca din Romania la nivel national, fiind membrii fondatori al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).
ANOSR se orienteaza spre reprezentarea si promovarea intereselor studentilor din Romania sub aspect educational, social, economic si cultural, atat la nivel national cat si international. Suntem in primul rand o platforma de comunicare intre organizatiile membre, urmarind in acest sens sa facilitam parteneriatele si schimbul de resurse intre organizatiile studentesti.
ANOSR are ca obiectiv principal reprezentarea intereselor comune studentilor, ale membrilor sai, formarea de lideri la nivel national si promovarea acestora in societatea romaneasca. In relatia cu organizatiile membre ne bazam pe principiile transparentei si non-partizanatului, facilitand accesul oricarei structuri studentesti reprezentative si apolitice, la initiativele ANOSR. Sprijinim implicarea lor in procesul decizional la toate nivelele.
PRIME este singura asociatie studenteasca de relatii publice si comunicare din Romania, al carei obiectiv principal il reprezinta facilitarea unei legaturi intre teorie si practica, intre studenti si profesionistii din acest domeniu.
Obiective:
Asociatia studenteasca PRIME Romania este parte din asociatia europeana PRIME Europe. PRIME Europe se bucura, in prezent, de colaborarea a 600 membri din 16 tari si 8 tari candidate.
PRIME Romania este cea mai numeroasa comunitate a PRIME Europe, numarul membrilor sai fiind de 250 de voluntari.
Web: http://www.public-relations.ro/prezentare.htm
Ce reprezinta Senatul Studentesc?
Senatul Studentesc a inceput sa functioneze la 12 iunie 2001, este parte componenta a Senatului universitar ASE (reprezinta 25% din acesta) si are ca scop reprezentarea intereselor studentilor care studiaza in cadrul universitatii, sesizarea problemelor cu care acestia se confrunta, colaborarea si imbunatatirea situatiei comunitatii studentesti.
Senatul Studentesc este format din reprezentanti pe care fiecare dintre voi are posibilitatea sa ii aleaga la inceputul anului universitar.
Daca aveti nemultumiri cu privire la orice aspect legat de viata de student in ASE te poti adresa noua pentru ca ele sa fie analizate si transmise apoi persoanelor care au autoritatea de a rezolva problemele semnalate. Tot noi suntem cei care va sustinem atunci cand vreti sa demarati diverse actiuni sau proiecte in cadrul facultatilor sau universitatii si va putem ajuta in dezvoltarea profesionala proprie.
Care este activitatea principala a Senatului Studentesc si care sunt responsabilitatile membrilor Senatului?
impartiti in cele doua departamente (Profesional si Social), ce au in componenta lor diverse directii si servicii, membrii Senatului Studentesc au o activitate complexa ce se intinde pe parcursul unui intreg an. Dintre principalele directii de actiune amintim:
Una dintre principalele activitati ale Senatului Studentesc, prin intermediul Secretariatului, este crearea si intretinerea unui climat de comunicare in cadrul comunitatii academice. Cu cat esti mai informat cu atat esti mai castigat, de aceea fii documentat cu privire la ce se intampla in universitate si in mediul studentesc, deschide-ti orizonturile, ia deciziile importante care te privesc si nu le lasa sa treaca pe langa tine. Intra pe site, citeste newsletterele, devin-o membru al grupurilor de discutii!
Senatul Studentesc asigura si managementul Casei Studentilor Economisti (str.Frumoasa, nr.31), cladire ce gazduieste sediul acestuia, sediile organizatiilor studentesti, al Comisiei si Serviciului de cazare, al Asociatiei ALUMNI ASE, precum si spatii in care isi desfasoara activitatea Consiliile Studentesti si cluburile studentesti. incepand cu acest an poti deveni chiar tu membru al unuia dintre cele cinci cluburi: Clubul de cultura, teatru, film si muzica, Clubul de literatura si presa economica, Clubul de consiliere psihologica si de cariera, Clubul de actiune si implicare sociala sau Clubul sportiv.
Afla mai multe detalii despre Senatul Studentesc, despre membrii, activitati si proiecte, accesand site-ul www.senstud.ase.ro
SiSC - Sindicatul Studentilor din Cibernetica - este o organizatie studenteasca, infiintata in anul 1996 de catre un grup de tineri ai Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
Principalul scop al nostru este sa ajutam studentii sa se dezvolte profesional si personal, sa isi cunoasca si sa isi apere drepturile precum si sa isi respecte indatoririle de studenti. Ne dedicam activitatea sprijinirii individului-student prin incurajarea participarii acestuia la viata academica prin implicarea lui in activitati cu caracter educativ, profesional, social, economic, cultural si de angajare civica.
De asemenea, le oferim tinerilor educatia complementara celei folosita in cadrul facultatii. Educatia non-formala acopera o orientare fireasca a tinerilor de a se implica in activitati practice, de a produce schimbari, de a se simti activi in mediul in care traiesc.
Participarea la training-uri, lucrul in echipa, perfectionarea abilitatilor de comunicare, aportul adus la conceperea si realizarea unui proiect sunt doar cateva dintre avantajele demne de luat in seama care intregesc pregatirea profesionala a fiecarui student.
Uniunea Nationala a Studentilor din Romania este o federatie studenteasca apolitica si neguvernamentala ce are ca scop reprezentarea intereselor sociale, educationale, culturale si economice ale studentilor din Romania.
Infiintata in anul 2006, in urma intalnirii liderilor studentilor din cele mai importante centre universitare, federatia reuneste in prezent 52 de organizatii studentesti din 12 centre universitare: Bucuresti, Iasi, Bacau, Galati, Constanta, Craiova, Tg Jiu, Petrosani, Resita, Timisoara, Arad, Brasov.
MISIUNE: Misiunea UNSR este de a promova si apara drepturile si interesele socio-profesionale, culturale, economice si educationale ale studentilor la nivel national, in vederea asigurarii unei educatii non formale in randul studentilor si la asigurarea in Romania a unui invatamant superior de calitate
VIZIUNE: In viziunea noastra, pregatirea oferita in cadrul invatamantului superior este strans legata de nivelul dezvoltarii economice a unei tari, iar responsabilitatea pentru asigurarea calitatii in invatamantul superior apartine fiecarei organizatii a carei activitate vizeaza domeniul educatiei. De aceea, consideram ca este nevoie de existenta unui cadru creativ complex in care tinerii se pot educa si dezvolta personal, dobandi noi aptitudini si competente care pot contribui la bunastarea personala si a societatii din care fac parte.
VALORI: Valorile sub sceptrul carora UNSR isi desfasoara activitatea reflecta cel mai bine cultura noastra organizationala: "ORGANIZARE, COORDONARE, SOLIDARITATE".
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima și cea mai importantă federație studențească, non-guvernamentală și non-partizană. Încă de la înființarea sa, ANOSR a reunit cele mai multe organizații studențești cu tradiție, înființate imediat după revoluție, împreună constituind o echipă bazată pe principii și profesionalism. Această reprezentativitate ne este recunoscută și susținută de organizații importante din societatea civilă, mass-media, de comunitatea academică și importanți actori centrali precum Ministerul Educației Naționale.