Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor.

Proiectul “Transformă IT-ul în abilitate!” a deschis a doua grupă pentru persoanele cu dizabilități ce doresc să urmeze cursuri Cisco de rețelistică

 

Academia Credis cu sprijinul Fundației Orange anunţă lansarea celei de-a doua etape a proiectului naţional “Transformă IT-ul în abilitate!” prin care oferă acces gratuit la cursuri IT&C persoanelor cu dizabilități locomotorii şi deficienţe auditive din mediul urban și rural.

Proiectul prin această a doua etapă urmăreşte dezvoltarea competențelor IT&C a unui număr de 10 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani cu dizabilități locomotorii şi deficienţe auditive. Scopul este de a facilita integrarea pe piața muncii și îmbunătățirii calității vieții a tinerilor implicați în proiect. Pentru a urma aceste cursuri beneficiarii nu au nevoie decât de un calculator cu acces la internet (cursurile putând fi urmate de acasă).

Cursurile IT&C se vor desfăşura începând cu luna martie 2014, în weekend-uri şi vor fi susţinute prin intermediul unei platforme de Training Online (WebEx) cu sesiuni de dezbateri, aplicaţii interactive şi laboratoare hands-on. Acestea fac parte din suita de cursuri CISCO şi îi pregătesc pe tineri pentru a ocupa poziții de nivel entry-level în industria IT&C (tehnician calculatoare, tehnician help-desk, tehnician de reţea, administrator reţea, etc), oferindu-le totodată şi cunoştinţele necesare pentru a obţine certificarea CCENT recunoscută la nivel internaţional.

În cadrul proiectului este alocat un instructor dedicat pentru a susţine cursurile Cisco de reţelistică, instructor acreditat de către Cisco fiind Cisco Certified Academy Instructor (CCAI).

La finalul proiectului “Transformă IT-ul în abilitate!” participanţii vor primi diplome de participare prin care se atestă abilităţile dobândite în cadrul sesiunilor de lucru, vor beneficia de ajutor pentru a îşi crea conturi în reţeaua LinkedIn, cât şi pentru a îşi realiza sau actualiza CV-ul pe principalele site-uri de profil. Tinerii se vor bucura de sfaturi utile şi consiliere în carieră, iar persoana cu cele mai bune rezultate la sesiunile de evaluare va fi înrolată într-un stagiu de internship în cadrul companiei partenere Bittnet Systems.

Opțional, tinerii pot susține examene suplimentare în cadrul Academiei Credis pentru calificările CNFPA “Tehnician Rețele de Telecomunicații” și/sau “Administrator Rețea de Calculatoare”.

Pentru ca experienţa educaţională să fie completă, Academia Credis cu sprijinul Fundației Orange oferă tinerilor acces gratuit la platforma de studiu online, suport de curs şi cărţi disponibile în format electronic şi fizic.

Înainte de finalizarea primei etape, tinerii au avut parte de o surpriză din partea organizatorilor la ultimul laborator. Fundația Orange și Academia Credis i-au avut ca invitați pe Marian Selea, CCIE la Cisco Bruxelles și pe Nicolai Sandu, Area Academy Manager la Cisco Systems România la momentul respectiv. Aceștia i-au încurajat pe tineri, i-au motivat și le-au oferit argumente pertinente pentru a-și deschide orizonturile către o carieră în rețelistică.

Impresionant pentru ei a fost faptul că Marian Selea le-a vorbit foarte mult din experiența sa vastă de la TAC, din cadrul Cisco Bruxelle și despre faptul că întreaga sa activitate a desfășurat-o în calitate de nevăzător. Toate certificările și statutul de CCIE le-a obținut prin foarte multă muncă și perseverență, dorind să le dovedească tinerilor că o problemă fizică nu este un impediment pentru a realiza ceea ce îți place dacă îți dorești cu adevărat.

 

Criteriile de eligibilitate ce stau la baza selectării tinerilor sunt următoarele:

  • tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani
  • handicap locomotor uşor sau moderat, ori deficienţe de auz
  • cunoștințe minime de limba engleză și utilizare calculator
  • tinerii să nu fie integrați pe piața muncii în momentul înscrierii în proiect
  • să prezinte interes în vederea atingerii obiectivelor propuse
  • să dorească să participe la activitățile propuse în cadrul modulelor de curs

„Transformă IT-ul în abilitate!” este un proiect cu o importanţă deosebită în condiţiile în care accesul persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii este foarte redus, doar 4% dintre acestea având un loc de muncă.

”Consider că astfel de inițiative pot schimba în sens pozitiv viața persoanelor cu handicap şi în mod special a tinerilor cu handicap locomotor și deficiențe de auz care nu sunt integraţi pe piaţa forţei de muncă. Îmi doresc ca proiectul să sensibilizeze opinia publică şi în special angajatorii, în vederea angajării persoanelor cu dizabilităţi”, Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager, la Orange România.

”Este deja cunoscut faptul că dezvoltarea şi certificarea competenţelor IT reprezintă un real avantaj pe piaţa muncii, iar în situaţia economică actuală accesul persoanelor cu dizabilităţi la aceste cursuri de reţelistică semnifică noi oportunităţi pentru o viaţă mai bună”,  Mihai Logofătu – Manager General al Academiei Credis.

“Cursul chiar mi s-a părut foarte interesant. Nu am mai participat la cursuri online şi nu ştiam exact cum o să se desfăşoare orele însă acum după primul curs,  mă bucur că am decis să particip. Sunt convinsă că până la sfârşitul programului îmi voi consolida informaţile pe care le am despre domeniul IT dar şi că voi acumula informaţii noi şi folositoare în a găsi un loc de muncă!” a declarat Mirela, participantă din cadrul primei grupe de tineri a proiectului “Transformă IT-ul în abilitate!”.

Acum se formează cea de-a doua grupă din cadrul proiectului. Dacă dorești să iei parte la cursurile Cisco de rețelistică pe care Fundația Orange și Academia Credis le pun la dispoziție gratuit, scrie-ne la adresa de email denissa.iancu@academiacredis.ro.